22 квітня вже традиційно вшановують День Землі. Ця ініціатива для того, щоб закликати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля. Питання збереження дерев вже стало звичним для людей. А ми вирішили розглянути інші, на перший погляд, непомітні щоденні фактори, які можуть значно вплинути на очищення клімату.

Фактори, що впливають на клімат

Отже, наприклад, користування транспортом. Багато людей пересіли на велосипеди, віддавши перевагу здоровому та екологічному способу життя, але багато факторів вимушують суспільство користуватися автівками. Звичайно, це зручно, комфортно, особливо, коли відстань між пунктами досить велика.

Так, наприклад, кур’єрські та поштові служби перевозять листи великими пачками, користуючись автомобільним транспортом. А за даними, 60% забрудненого повітря є саме використання автомобілями. Ось так виглядає склад вихлопного газу автомобіля: 

Компонент Обємна доля в бензиновому двигуні Обємна доля в дизельному двигуні Токсичність
Азот 74-77 76-78 Нетоксичний
Кисень 0,3-8 2-18 Нетоксичний
Водяна пара 3–5,5 0,5-4 Нетоксичний
Діоксид вуглицю 5-12 1-10 Нетоксичний
Оксид вуглецю 0,1-10 0,01-5 токсичний
Вуглеводороди 0,2-3 0,009–0,5 токсичний
Альдегіди 0-2 0,001–0,009 токсичний
Діоксид сірки 0–0,002 0–0,003 токсичний
Сажа г/м3 0–0,04 0,1–1,1 токсичний
Бензапірен г/м3 0,01–0,02 0–0,01 токсичний

 

Щодо питання дерев: вони також дихають. І очищуючи наше повітря, рослини поглинають цієї отрути набагато швидше.

Отже, на прикладі поштових перевезень автомобілями маємо 2 основні проблеми:

1) Папір (питання дерев)

2) Сміття (переробка сировини у нас ще не налагоджена досконало)

3) Вихлопні гази від автомобіля

Ми розуміємо, що автомобілями користуватися люди не перестануть, а екологічні варіанти (електромобілі, наприклад), ще масово тільки починають використовуватися.

Рішення для покращення стану навколишнього середовища

Але ми раді підтримати і запропонувати рішення, яке одразу закриває питання забруднення довкілля газами та зменшити використання паперу: наші системи електронного документообігу та автоматизації бізнес-процесів.

1. Папір та транспорт не потрібні, так як всі надсилання того чи іншого документу відбувається через систему

2. Підписувати чи штампувати паперові документи не потрібно, тому що власний Кваліфікований цифровий підпис не потребує штампу та ручки, а виглядає як персональний код, що накладається на електронний документ і має юридичну силу. Робиться це все також в наших системах Megapolis.DocNet, DEALS

Ну і зазначимо, що користувачу приємно відчути себе причетним до розвитку екологічного довкілля, сучасного методу ведення бізнесу та відчути комфорт від скорочення часу на виконання всіх процесів, пов’язаних з обміном та узгодженням документів.

А поки ми всіх вітаємо з днем Землі та раді підтримувати нашу екологію!

Слідкуйте
за нашими новинами
та заходами
Підписатися