Конференція DIGITAL TRANSFORMATION BANKS & FINANCE — 2018 пройшла 21 — 22 листопада в Києві, в рамках форуму Innovation Market 2018.

Про подію

Конференція була присвячена питанням діджиталізації в банках, фінансових і страхових компаніях, а також автоматизації бізнес-процесів.

Про високі технології для банків і Fintech рішеннях говорили, зокрема: Олександр Залєтов, член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Кирило Гончарук, директор Дирекції Інформаційних Технологій ПАТ «Укртелеком», Дмитро Донець, заступник керівника електронного бізнесу «ПриватБанку».

Також серед спікерів були Андрій Перетяжко, перший заступник Голови Правління« Страхова компанія «АХА Страхування», Роман Проскуровський — заступник начальника управління безпеки інформації Національного Банку України, В'ячеслав Марцинкевич, старший інспектор з особливо важливих доручень Департаменту кіберполіції Національної Поліції України, Олександр Табачників, Голова Наглядової Ради ПАТ «Банк Фамільний» / ВПС «ФЛЕШПЕЙ», Олександр Вернигора, директор Intecracy Deals (консорціум Intecracy Group).

Перехід на Paperless із сервісом Deals

Зокрема, пан Вернигора розповів про те, які переваги, для банків, фінустанов і страхових компаній надає онлайн сервіс Deals — рішення, за допомогою якого зовнішній юридично значущий документообіг з контрагентами можна перевести в електронний вигляд. За словами директора Intecracy Deals, Національний Банк України ще в 2017 р дав шанс вітчизняній банківській системі перейти на електронний документообіг.

В процесі реалізації проекту #Paperless, суть якого полягає в максимально можливу відмову від паперових документів при обслуговуванні клієнтів, НБУ надав можливість використовувати безпаперові технології при наданні банківських послуг.

Для реалізації такої можливості Правління НБУ прийняло постанову № 78 від 14 серпня 2017 «Про затвердження Положення про застосування електронного підпису в банківській системі України. Даним документом врегульовано порядок застосування електронного підпису в банківській системі України.

Більш того, Положення № 78 зобов'язує банки розробити внутрішні документи, що регулюють роботу з електронними документами та взаємодія з клієнтами в електронному вигляді. Таким чином, банки можуть вже зараз поступово переводити свій паперовий документообіг в електронний вигляд. Як зазначив Олександр, вже спостерігається тенденція, коли страхові компанії йдуть в цифру. Вони вже зрозуміли переваги роботи в електронному вигляді і поступово автоматизують свою роботу.

Слідкуйте
за нашими новинами
та заходами
Підписатися